Moja ulubiona baza do babki, plus kilka dodatków. Tym razem czekolada, kakao i pomarańcza. W efekcie mam pyszną, wilgotną i aromatyczną babkę czekoladową z pomarańczą. Zrobiłam też polewę czekoladową, żeby dopełnić całości, ale babkę wystarczy posypać cukrem pudrem i też będzie super. Składniki: 250 g. masła, lub margaryny 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50 g. czekolady deserowej 1/3 szklanki soku z pomarańczy otarta skórka z pomarańczy Polewa: 50 g. czekolady deserowej 50 g. śmietanki 30% Wykonanie: Czekoladę drobno pokroić nożem. Otrzeć skórkę z …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/01/babka-czekoladowa-z-pomarancza.html