Pyszne sposób na rybę, inaczej niż zwykle. Idealny na obiad, na co dzień lub na Wigilijny stół, zapieczony na pysznym sosie z pory ,majonezu i białego wina . Spróbujcie na pewno wam posmakuje ,polecam Składniki: - kilka dzwonków karpia - 2 duże pory - 2 ząbki czosnku - 100 ml białego wina - 120 ml śmietanki kremówki - 3 łyżki Majonezu Kieleckiego - 1 łyżka mąki,2 łyżki masła - sól i pieprz Przygotowanie: Karpia kroimy na dzwonki, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Smażymy krótko na oleju na rozgrzanej patelni z obu stron i odsączamy na ręczniku papierowym z …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/12/karp-smazony-w-sosie-majonezowo-porowym.html