Tania smaczna i zapomniana, wątróbka drobiowa. Przepis na obiad z patelni. Kiedyś częsty gość na naszych stołach a teraz zastąpiona innymi bardziej wykwintnymi daniami. Pamiętam, będąc małym dzieckiem, jak mama smażyła całą patelnię wątróbki z cebulą i podawała ją z gotowanymi ziemniakami, jakie to było dobre :). Jakieś 20 lat temu pamiętam, że wątróbka drobiowa byłą co najmniej raz w tygodniu na obiad, a teraz? Raz na pół roku albo i rzadziej. Prosta w przyrządzeniu, tania a przede wszystkim źródło wielu witamin. Smażona wątróbka drobiowa idealnie smakuje z dużą ilością cebuli i do tego kawałek jabłka, połączenie wręcz idealne.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://chlopprzygarach.com/watrobka-drobiowa/