Rogaliki z makiem Delikatne, miękkie i puszyste rogaliki drożdżowe z makiem, doskonałe na pyszne i wyjątkowe dni karnawałowe lub kolacje wigilijną. Nie ma nic lepszego od świeżych rogalików drożdżowych, które przygotujesz szybko i w domowym zaciszu. 30 minut czas przygotowania 30 porcji Składniki na rozczyn: ·25 g drożdży świeżych ·½ szk. mleka ·1 łyżka cukru ·1 łyżka maki pszennej Składniki na ciasto: ·3 ½ szk. maki pszennej ·Szczypta soli ·2 całe jajka ·80 g masła ·½ szk. cukru ·1 szk. mleka Składniki dodatkowe: ·80 g masy makowej ·1 całe jajko Sposób przygotowania: 1.Drożdże kruszę do miski, dodaję cukier, mąkę, lekko …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/11/rogaliki-z-makiem.html