Naleśniki – pęczek bazylii – 200 ml mleka – 150 ml wody – 200 g mąki orkiszowej jasnej – 3 średnie jajka – 40 g rozpuszczonego masła – szczypta soli – 2 łyżki cukru Farsz – 200 g serka ricotta – 100 g suszonych pomidorów w oliwie – 50 g płatków migdałów – pęczek bazylii – ½ pęczka szczypiorku – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do kielicha blendera włóż liście bazylii, dodaj mleko, wodę. Zblenduj składniki do otrzymania jednolitej, gładkiej konsystencji. Następnie dodaj przesianą mąkę , jajka,rozpuszczone masło, sól i cukier. Całość delikatnie wymieszaj aż do połączenia się składników. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/nalesniki-z-bazylia-i-ricotta/