SKŁADNIKI: 450 -500 g ciecierzycy z puszki (odsączonej) 3 ząbki czosnku 1/3 pora (biała część) 2 pietruszki 1/2 małego selera 1 cebula 600 ml bulionu warzywnego 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz 4 łyżki śmietany 18% 6 kawałków suszonych pomidorów z oliwy 2 łyżki oliwy z pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Cebulę, czosnek oraz pora kroimy w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej rozdrobnione warzywa. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz selera, ciecierzycę oraz bulion warzywny. Gotujemy do momentu aż pietruszka i seler będą miękkie (około 15 minut). Doprawiamy do smaku solą i …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/10/zupa-krem-z-ciecierzycy-z-czosnkiem-i.html