Kurczak w maślance

Ewa
Obiad
19.10.2021 19:36
Kurczak w maślance

Kurczak marynowany przez noc w maślance to jeden ze sposobów na uzyskanie bardzo delikatnego, rozpływającego się w ustach mięsa. Wychodzi mega kruchutkie i mięciutkie. Kurczaka rozbijam na równą grubość, kroję na pasy, doprawiam i zalewam maślanką. Odstawiam na całą noc do lodówki. Drugiego dnia panieruję jak zwykłe kotlety, w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na większej ilości oleju. Otrzymujemy pewnego rodzaju nuggetsy z kurczaka, które sprawdzą się zarówno na obiad, jak i jako mięsna przekąska na spotkanie w gronie znajomych. Są tak delikatne, a jednocześnie, przy odpowiednim doprawieniu, pełne smaku, że posmakują zarówno małym jak i dużym łakomczuchom …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/10/19/kurczak-w-maslance/