Kiedy zobaczyłam przepis na to ciasto, od razu zapragnęłam go wypróbować. Bardzo spodobał mi się pomysł na połączenie smaków. Ciasto dyniowe, masa z pierniczkami i galaretka. Samo ciasto wyszło może mniej wilgotne niż się spodziewałam (takie bardziej zbite), ale na szczęście nie było też jakoś mocno suche. Idealnie komponowało się z pysznym kremem i zatopionymi w nim pierniczkami. Mimo wszystko uważam, że byłoby jeszcze lepsze, gdyby ciasto dyniowe było np o połowę niższe. Rozwiązaniem tego „problemu” było po prostu krojenie kawałków ciasta na cieńsze porcje 😉 Źródło Ucierane ciasto dyniowe: - 200 g miękkiego masła - 100-120 g drobnego cukru …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/10/16/ciasto-dyniowe-z-kremem-pierniczkami-i-galaretka/