Szarpana wieprzowina, idealna na kanapki (Pulled pork) - Słodko Słodka

Joanna
Obiad
03.10.2021 13:45
Szarpana wieprzowina, idealna na kanapki (Pulled pork) - Słodko Słodka

Cebulę obierz i pokrój w grubsze plastry. Czosnek obierz i rozgnieć nożem. Cebulę i czosnek ułóż na dnie wolnowaru lub naczynia do zapiekania. Wlej ocet jabłkowy. Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym, możesz odciąć większe kawałki tłuszczu, moja łopatka akurat była ok. Mięso posmaruj olejem i natrzyj mieszanką przypraw, wszystko dokładnie pokazuje na filmiku. Tak przygotowane mięso ułóż na cebuli i czosnku, przykryj deklem i ustaw wolnowar na funcji LOW 9 godz. lub HIGH 7 godz. Jeśli nie masz wolnowaru możesz mięsko upiec w piekarniku w temp. 90 °C, piec przez ok. 9 godz. Po tym czasie wystarczy mięso rozdzielić …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/szarpana-wieprzowina-idealna-na-kanapki-pulled-pork/