Orzeszki francuskie Mięso mielonego otulone ciastem francuskim to smaczna, tania i prosta w przygotowaniu przekąska, która pięknie prezentuje się na każdym uroczystym lub świątecznym stole, zachwyci każdego bez wyjątku, obok nich nikt nie przejdzie obojętnie. Składniki: ·½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·1 całe jajko ·2 łyżki bułki tartej ·2 łyżki śmietany 12% ·Sól ·½ łyżeczki papryki ostrej ·1 opakowanie ciasta francuskiego Sposób przygotowania: 1.Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2.Z mięsa robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 …