Marmolada jeżynowo-jabłkowa

Magda

Przetwory

23.09.2021 11:02

Marmolada jeżynowo-jabłkowa

SKŁADNIKI Marmolada jeżynowo-jabłkowa - 700 g jeżyn (mogą być świeże lub mrożone) - 100 g cukru - 2 jabłka - 1 cytryna PRZYGOTOWANIE Marmolada jeżynowo-jabłkowa 1 Przygotowanie marmolady rozpoczynamy od dokładnego umycia i osuszenia jeżyn. 2 Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3 Do szklanego naczynia wrzucamy jeżyny, jabłka oraz cukier. 4 Całość dokładnie mieszamy, następnie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin. 5 Owoce razem z sokiem przekładamy do garnka, następnie wlewamy sok z cytryny. 6 Marmoladę gotujemy ok. 30-40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/marmolada-jezynowo-jablkowa/