Zapiekana biała kiełbasa Nie ma nic prostszego i pysznego od zapiekanej białej kiełbasy. Idealna na imprezy, różne uroczystości lub po prostu na rodziną kolacje. Ułożona na puszystej pierzynce, owinięta aromatycznym boczkiem nic więcej nam nie potrzeba. 6 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·6 szt. białej surowej kiełbasy ·2 pomidory ·6 pasków podłużnych wędzonego boczku ·3 duże cebule Sposób przygotowania: 1.Cebule obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 2.Kiełbasy białe owijamy plastrami boczku wędzonego i układamy na cebuli. 3.Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. 4.Po upieczeniu układamy na około pokrojone w cząstki pomidory. 5.Gotowe. 6.Smacznego.