Składniki 2 jajka 250 ml maślanki 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jabłka tłuszcz do smażenia oraz cukier puder do posypania racuchów Przygotowanie Jajka rozbić do miski dodać szczyptę soli, wlać maślankę roztrzepać widelcem .W drugiej misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia ,wlać nasze jajka, wszystko to zamieszać widelcem do połączenia się składników. Dodać pokrojone w małe cząstki jabłka. Wszystko to zamieszać łyżką. Smażymy na malej ilości tłuszczu, może to być smalec lub olej. Układamy na ręczniku papierowym do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem z cynamonem. Zapraszam Was na mojego Facebooka gdzie …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://mangiareuewki.blogspot.com/2021/09/ekspresowe-racuchy-z-jabkami-bez-miksera.html