Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g schłodzonego masła 6 żółtek 2 łyżki tartej bułki Śliwki: 1 kg wydrylowanych śliwek 100 g cukru 3 łyżki mąki kukurydzianej Bezowa pianka: 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy szczypta soli Mąkę łączymy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kostkę masło. Całość szatkujemy aby kawałki masła były wielkości ryżu. Dodajemy żółtka i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto kroimy na dwie części (jedna powinna być nieco większa - będzie to spód ciasta). Obydwa kawałki zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/09/kruche-ciasto-sliwkowe-pod-bezowa-pianka.html