Szarlotka bezglutenowa

Anna
Ciasta
11.09.2021 9:30
Szarlotka bezglutenowa

Szarlotka bezglutenowa to rozpływające się w ustach ciasto kruche oraz lekko prażone jabłka z dodatkiem cynamonu. Zapraszam po pój ulubiony i sprowadzony przepis. - ciasto kruche bez glutenu - tylko kilka podstawowych składników - bardzo dokładny przepis oraz zdjęcia krok po kroku Czas przygotowania: 40 minut Czas podpiekania spodu: 10 minut Czas pieczenia szarlotki: 45 minut Liczba porcji: około 1700 g szarlotki Kaloryczność kcal: 235 w 100 g ciasta Dieta: bezglutenowa, wegetariańska - 200 g mąki kukurydzanej - pełna szklanka - 160 g skrobi ziemniaczanej - około 4/5 szklanki - 200 g masła - klasyczna kostka - 130 g cukru …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/szarlotka-bezglutenowa