Ciasto ze śliwkami i budyniem

Anna

Ciasta

Aug. 21, 2021, 7:04 a.m.

Ciasto ze śliwkami i budyniem

Czas przygotowania: 1 godzina Czas podpiekania spodu: 15 minut Czas pieczenia całego ciasta: 45 minut Liczba porcji: forma 24x34 (wym. wewnętrzne) Kaloryczność kcal: 300 w 100 g ciasta - 500 g mąki pszennej - np. tortowa z krupczatką - 6 żółtek średnich jajek - około 105 g - 250 g prawdziwego masła - 4 łyżki cukru pudru - około 60 g - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 3 budynie śmietankowe bez cukru - 3 x proszek budyniowy po 35 g saszetka - 4 łyżki cukru drobnego lub zwykłego - około 50 g - 3,5 szklanki …