Mizeria na zimę

Anna

Przetwory

17.08.2021 11:20

Mizeria na zimę

Czas przygotowania: 30 minut Czas trzymania ogórków w soli: 1 godzina Czas pasteryzacji: 10 minut Liczba porcji: 3 słoiki po 450 ml Kaloryczność kcal: 88 w 1 słoiku mizerii Składniki: - 1,5 kg ogórków gruntowych małych lub średnich - 1 płaska łyżka soli kamiennej - około 15 g - 1 płaska łyżka zwykłego cukru - około 10 g - 3 łyżki octu spirytusowego 10 % - około 45 ml - mały pęczek koperku - można pominąć MIZERIA DO SŁOIKÓW Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Na półtorej kilograma małych i średniej wielkości ogórków gruntowych użyłam trzy słoiki o pojemności …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/mizeria-na-zime