Ryba po chińsku Kiedy znudziła się wam tradycyjnie smażona ryba, zachęcam do przygotowania ryby po chińsku. Ryba z warzywami w aromatycznym sosem, podana z ryżem to idealna propozycja na piątkowy obiad. Posmakujesz, nie pożałujesz. 30 minut czas przygotowania 6 porcji Składniki: ·½ kg filetów rybnych ·1 cebula ·5 dag grzybów MUN ·Mąka pszenna do panierki ·1 papryka chili ·2 cm korzenia Imbiru ·2 ząbki czosnku ·2 marchewki ·2 jajka całe ·Olej do smażenia ·1 papryka czerwona ·1/3 główki kapusty pekińskiej ·4 łyżki sosu sojowego ciemnego ·1 łyżeczka curry ·1 łyżka miodu ·1 łyżeczka octu ryżowego ·1 łyżka skrobi ziemniaczanej ·Sól …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/08/ryba-po-chinsku.html