Pyszne, chrupiące, idealne do obiadu lub na przekąskę. Uwielbiam wszystkie przetwory z ogórków i zawsze mam różne w spiżarce, potem zimą wystarczy otworzyć słoik i cieszyć się smakiem. Polecam Składniki: - 2 kg ogórków gruntowych - Na zalewę: - 5 szkl. wody - 1 szkl. octu 10% - 1 szkl. cukru - 3 łyżki soli - 2 liście laurowe - 3 ziela angielskiego - 3 łyżki musztardy francuskiej - 3 łyżki musztardy sarebskiej Do każdego słoika: - Po jednym liściu laurowym i jednej kulce ziela angielskiego Przygotowanie: Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Układamy ciasno w słoikach, do każdego …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/07/ogorki-w-zalewie-musztardowej-na-zime.html