Proponuję na początek przygotować kruszonkę - mieszamy mąkę z cukrem i dodajemy zimne pokrojone masło, a następnie całość wyrabiamy ręcznie aż do uzyskania małych grudek. Tak przygotowaną kruszonkę odstawiamy do lodówki. Jaja ubijamy z cukrem na najwyższych obrotach miksera przez ok 10 minut, aż powstanie jasna, puszysta masa. Następnie zmniejszamy obroty, dodajemy olej, a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość krótko miksujemy tylko do połączenia składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto, a na wierzchu układamy owoce i posypujemy wszystko kruszonką. Pieczemy w 170 st. C przez ok 40 minut do tzw. suchego patyczka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/07/proste-ciasto-z-owocami.html