Sorbet jabłkowy

Anna
Desery
26.06.2021 9:50
Sorbet jabłkowy

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Mój zamrażalnik jest ustawiony na temperaturę -15 stopni. Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna liczba kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około 1000 ml lodów jabłkowych, czyli około 20 małych gałek o pojemności 50 ml każda. Jeśli nie wiesz w czym mrozić domowe lody, to nic się nie martw. Tutaj wystarczy nawet zwykła keksówka. Ja używam często szklanego, podłużnego naczynia, które dedykowane było wypiekom z piekarnika. Dobrym pomysłem będzie użycie pudełka po zjedzonych już lodach sklepowych o …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/sorbet-jablkowy