Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy (dobrej jakości mocno zimna śmietana ubije się zawsze bez dodawania fiksów itp.) Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy twaróg i miksujemy do połączenia, następnie dodajemy cukier puder i znów miksujemy. Proponuję dodawać go stopniowo i próbować jaki poziom słodkości nam odpowiada. 1/3 masy serowej przekładamy do oddzielnej miseczki. Do pozostałej dodajemy rozpuszczone wcześniej 3 łyżeczki żelatyny i mieszamy do połączenia (najlepiej dodać najpierw trochę masy do żelatyny, wymieszać i dopiero dodać to do pozostałej masy). Po wymieszaniu wykładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/06/truskawkowy-sernik-na-zimno.html