Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i zielonym ogórkiem, przygotowana troszkę na wzór surówki z tego przepisu. Zamiast szczypiorku, jest koperek, a zamiast dwóch rodzajów ogórków, tylko ten zielony. Jak dla mnie pierwowzór zdecydowanie wygrywa pojedynek. Najważniejsze, że rodzince smakowało. Ogórka obieramy ze skórki. Kroimy na pół. Wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki (można każdą połówkę przekroić jeszcze raz na pół). Majonez łączymy ze śmietaną i octem winnym. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Łączymy z koperkiem.

 https://smakinatalerzu.pl/2021/06/23/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-porem-i-ogorkiem/
Zdjęcie profilowe Smaki Na Talerzu
Smaki Na Talerzu

Wypieki, sałatki i dania obiadowe, które sprawdzą się zarówno podczas codziennego gotowania, jak i przy planowaniu uroczystości rodzinnych czy spotkań w gronie znajomych.

Polecane