Przepis
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
1/2 szklanki cukru
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kopiasta łyżeczka cukru waniliowego
3 kopiaste łyżki rzadkiego! jogurtu naturalnego ok. 100 gramów
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
ulubione owoce (najlepiej albo drobne albo drobno pokrojone, nie opadną na dno tak jak u mnie)
cukier puder do posypania
W misce wymieszać najpierw suche produkty. Następnie dodać jajka, olej i jogurt i całość miksować na wysokich obrotach ok. 3 minut.
Gotowe ciasto wylać na kwadratową blaszkę o boku 22 - 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną i posypaną kaszą manną. Na wierzchu poukładać kawałki owoców.
Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. 160 st. C i piec ok. 40-50 minut.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.