Bakłażan grillowany z serem greckim

Bakłażan grillowany z serem greckim

Składniki: 1 szt. bakłażan, do posypania sól, do doprawienia czosnek suszony i oregano, tarty ser owczy np. feta oliwa z oliwek, sok z cytryny posiekana mięta Bakłażan grillowany z serem greckim, jak przygotować? Bakłażana umyć, pokroić (razem ze skórą) w plastry grubości ok. 2 cm. Posolić obficie z obu stron, odstawić na ok. 10 min (aż na plastrach pojawią się kropelki soku, wytrzeć je ręcznikiem papierowym). Tak przygotowane plastry posmarować oliwą z obu stron, natrzeć czosnkiem i ulubionymi ziołami np. oregano, tymiankiem. Można Bakłażana grillować na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub na tradycyjnym grillu. Grillujemy plastry bakłażana 2-3 minuty z …

 http://straga.pl/dania-z-grilla/baklazan-grillowany-z-serem-greckim/

Polecane