Dziś pyszne, delikatne kotleciki drobiowe. Od zwykłych kotletów różnią się panierką. Nie obtaczamy ich w bułce tartej, a tylko w mące i jajku. Dzięki temu są delikatniejsze. Jest to fajna alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Panierkę możecie urozmaicić, dodając do jajek ulubione zioła. Jeśli jeszcze nie robiliście kotletów w ten sposób, to spróbujcie koniecznie. Są naprawdę smaczne. Polecam :) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 2-3 łyżki mąki sól, pieprz papryka słodka i ostra olej do smażenia Wykonanie: Piersi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić wzdłuż na mniejsze kotlety. U mnie z dwóch piersi wyszło 6 mniejszych kotletów. Każdego …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/05/kotlety-po-parysku.html