Miękki puszysty biszkopt, a w środku mus jabłkowy. Robię to ciasto od lat. Przepis był już na blogu, ale postanowiłam go trochę odświeżyć. Dodałam więcej zdjęć i dokładniejszy opis wykonania. Szczerze polecam ten przepis. Ciasto nie jest trudne w wykonaniu, a smakuje naprawdę dobrze. Piekłam w blaszce jajek szczypta soli szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 2 kg. jabłek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 galaretka przezroczysta, lub cytrynowa Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie powoli wsypywać cukier, cały czas …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/04/szarlotka-biszkoptowa.html