Wege pulpeciki z tofu w sosie słodko-kwaśnym

Agnieszka
Makarony
30.04.2021 10:16
Wege pulpeciki z tofu w sosie słodko-kwaśnym

Wegetariańskie pulpeciki z tofu, pieczarek, kaszy jaglanej, orzechów i kilku jeszcze dodatkowych składników to danie lekkie i łatwe do zrobienia. Niech cię nie przeraża długa lista składników! Jest ona rzeczywiście dość długa, ale to dlatego, że jeśli chcesz zrobić dobre, wegetariańskie pulpety to trzeba popracować nad odpowiednim smakiem i konsystencją. Efektem tych zabiegów jest zdrowe i pyszne danie. Nasze wegetariańskie pulpety zrobione są na bazie tofu i kaszy jaglanej, które zapewniają potężny ładunek białka. Kasza jest też spoiwem warzywnej masy. Podobną rolę pełnią orzechy nerkowca i siemię lniane. Za strukturę odpowiadają płatki owsiane. Bez nich wegetariańskie pulpeciki będą za miękkie

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/wege-pulpeciki-z-tofu-w-sosie-slodko-kwasnym/