Zakręcone szaszłyki z delikatnego mięsa, polędwiczek wieprzowych, faszerowanych szynką, ogórkiem oraz papryką, podane w pysznym sosie. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, nacinamy, wzdłuż ale nie do końca i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na środku mięsa układamy plasterki szynki, obraną pokrojoną w piórka cebulę, pokrojona w podłużne paski ogórki oraz paprykę. 3. Mięso zwijamy w roladę, kroimy na dwucentymetrowe krążki i nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. 5. W tym czasie, co piecze się nam mięso przygotowujemy sos, cebulę obieramy drobno …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/04/slimakowe-poledwiczki.html