Szybki i pyszny obiad. Zrobicie je w 20 min , a znikną jeszcze szybciej. Szpinakowe kluski z twarożkiem i okrasą z pieczarek i smażonej cebulki posmakują każdemu. Moja rodzina je uwielbiam. Cebulkę kroimy w kostkę , pieczarki w kawałeczki i podsmażamy na masełku na rumiano. Szpinak wrzucamy do blendera ,dodajemy jajko i miksujemy na zieloną masę. Następnie przekładamy masę szpinakową do miski i dodajemy serek, obie mąki i płaską łyżeczkę soli i zagniatamy ciasto jak na kopytka. W razie potrzeby można dosypać odrobinę mąki ,żeby się nie lepiło. Ciasto dzielimy na …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/04/zielone-kluski-ze-szpinakiem-serem-i.html