Składniki: 1 brokuł 1/2 szklanki komosy ryżowej 100 g sera koziego 12 kawałków suszonych pomidorów ok. 50 g roszponki 4 łyżki pestek dyni Sos: 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki pasty chilli 3 łyżki oliwy z oliwek (lub oliwy z pomidorów suszonych) sól Sposób wykonania: Komosę ryżową gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 5 minut, odcedzamy. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy komosę, ugotowany brokuł, pokrojone w paski pomidory, pestki dyni oraz roszponkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą i dodajemy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/04/saatka-brokuowa-z-komosa-ryzowa-i-serem.html