Pączki z krówką

Beata
Desery
13.04.2021 7:34
Pączki z krówką

Pączki które znikają w mgnieniu oka, dla niektórych wydaje się trudne upieczenie paczków a w rzeczywistości trudniej jest zrobić ciasto. 1. Na początku robimy rozczyn, do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki pszennej i połowę szklanki ciepłego mleka. Rozrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Do miski wsypujemy kilogram mąki pszennej, wsypujemy cukier, wbijamy żółtka, dodajemy rozpuszczone masło, wlewamy lekko podgrzane mleko oraz wyrośnięty rozczyn. Dokładnie wyrabiamy do chwili, kiedy ciasto odchodzi nam od łyżki. Odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość jednego centymetra, wycinamy szklanką koła i nakładamy po łyżce masy korówkowej. Ciasto zwijamy do góry …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/04/paczki-z-krowka.html