Kokosanki z kleksem

Karolina
Desery
08.04.2021 11:24
Kokosanki z kleksem

Coś małego i pysznego – czyli kokosanki z kleksem z ulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek. Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne przełamanie smaku kokosa. Koniecznie spróbujcie, bo to deser, który przygotujecie w mega szybkim tempie 😊 Składniki na ok. 12-15 sztuk (w zależności, jak duże ciacha przygotujecie): Białka ubijam na sztywno. Gdy piana jest biała i kremowa, dodaję powoli cukier i ubijam tak długo, aż cukier się rozpuści. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i układam po łyżce masy kokosowej zachowując odstęp około 1,5-2 cm. Łyżką delikatnie formuję okrągłe ciasteczka i w każdym ciasteczku robię …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/kokosanki-z-kleksem/