Babka drożdżowa

Anna
Wielkanoc
31.03.2021 18:01
Babka drożdżowa

Niezwykle puszysta i pachnąca puszysta babka drożdżowa Wielkanocna. To jest pyszne ciasto drożdżowe na każdą okazję. Moja najlepsza babka drożdżowa z rodzynkami i lukrem cytrynowym jaką można upiec. Czas przygotowywania: do 40 minut Wyrastanie: łącznie 1,5 h Pieczenie: 170 stopni - 45 minut Wielkość babki: forma średnicy 22 cm z kominem Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Mało oraz jajka wyjmij z lodówki, by nabrały temperatury pomieszczenia. Mleko możesz dodatkowo lekko podgrzać.Oddziel żółtka od białek. Białka możesz użyć do zrobienia najlepszych blatów bezowych do tort bezowy Pół szklanki mleka, całe drożdże oraz łyżkę cukru (uszczkniętą z odważonej już porcji …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/baba-drozdzowa-z-rodzynkami-i-lukrem