Włoska colomba w wersji bezglutenowej

Magda
Wielkanoc
30.03.2021 21:18
Włoska colomba w wersji bezglutenowej

Włoska colomba, babka w kształcie gołębia, symbol Świąt Wielkanocnych, gościła już na blogu w dwóch odsłonach. W wersji oryginalnej, colomba drożdżowa, puszysta, pachnąca pomarańczami, wanilią i lukrem migdałowym. W zeszłym roku z powodu kwarantanny i braku drożdży w sklepach, przygotowałam colombe bez wyrastania. Dziś na prośbę moich czytelników przygotowałam colombe w wersji bezglutenowej. Przepis zainspirowany jest tradycyjnym przepisem, dlatego nie zabrakło w nim likieru amaretto, wanilii, skórki pomarańczowej ani cytrynowej. Ciasto jest delikatne w smaku, aromatyczne i nie traci na smaku w porównaniu z drożdżową babką. Polecam serdecznie!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/wloska-colomba-w-wersji-bezglutenowej/