Ja lubię i w swoim zeszycie mam kilka przepisów na ich przygotowanie. Oczywiście takie ciasta wizualnie wiele się one od siebie nie różnią (wszystkie z nich to jasny biszkopt i biała masa 😉 ), jednak za każdym razem użyte składniki są nieco inne, więc i całościowo każde ciasto smakuje ciut inaczej. Tym razem przygotowałam ciasto kokosowe od Siostry Anastazji. Nazwa ciasta podaje, że jest to Rafaello migdałowe. Gdybym miała wtrącić swoje trzy grosze nazwałabym je Rafaello adwokatowe 😉 Do masy bowiem wykorzystujemy likier jajeczny/adwokat/ajerkoniak i to on przebija się swym smakiem na pierwszy plan (oczywiście na spółkę z kokosem). Smaku …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/03/27/rafaello-migdalowe-wg-siostry-anastazji/