Gołąbkowe rurki

Beata
Obiad
23.03.2021 9:18
Gołąbkowe rurki

Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, mięso bez zawijania, faszerowane rurki makaronowe w sosie pomidorowym z pierzynką z warzyw. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy ¼ główki kapusty poszatkowanej i dokładnie mieszamy. 2. Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym. 4. Marchew obieramy myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczach, pozostałą kapustę drobno szatkujemy. Warzywa razem ze sobą mieszamy i układamy na wierzch zapiekanki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/goabkowe-rurki.html