Kiedy u Pauliny zobaczyłam obiad, który robi się prawie sam wiedziałam, że na pewno wyląduje na liście naszych ulubionych. Bardzo prosty, aromatyczny sos z pieczonych pomidorów z ziołami i serem feta, przypomina mi beztroskie, greckie wakacje, gdzie podobne lokalne danie było naszym hitem. Zamiast makaronu sos podawany był na pysznej grzance z ciemnego chleba, więc jeśli zostanie Wam go trochę z obiadu, koniecznie wypróbujcie również taką wersję : ) Polecam!!! Pomidory, oliwę i ser feta umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obficie posypać ziołami i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez 35 minut. Wyjąć, rozdrobnić widelcem (my lubimy czuć …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/sos-pomidorowy-z-serem-feta/