Wegetariańskie chili con carne

Wegetariańskie chili con carne

Wersja wege klasycznego meksykańskiego dania jest lepsza, smaczniejsza niż oryginał. Wegetariańskie chili con carne jest przy tym łatwe do przygotowania. Jak je zrobić ? U nas bazę stanowią drobno pokrojone i przesmażone z cebulką pieczarki. Drugim, bardzo ważnym składnikiem, jest cieciorka, wcześniej podpieczona w piekarniku, którą trzeba lekko przemielić w blenderze, lub posiekać, żeby uzyskać strukturę mielonego mięsa. Cieciorkę można byłoby dodać bez pieczenia, ale wyciągnięta z piekarnika i zmiksowana zmienia się w delikatne, aczkolwiek wyczuwalne drobinki. Wegetariańskie chili con carne nie może się obejść bez tortilli, które najlepiej zrobić samemu. Niżej podajemy super prosty przepis na domowe tortille, do zrobienia dosłownie w kilka minut.

 https://niedzielnykucharz.pl/wegetarianskie-chili-con-carne/

Polecane