Czekoladowa beza

Ciasta
14.03.2021 13:31
Czekoladowa beza

Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do metalowej lub szklanej miski. Miskę umieszczamy na garnku z gotującą się wodą (miska powinna mieć większą średnicę od garnka i nie powinna dotykać dnem powierzchni wody). Podgrzewamy na małym ogniu mieszając czekoladę do momentu aż się rozpuści. Odstawiamy do przestygnięcia. Białka wbijamy do dużej miski dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy stopniowo cukier cały czas miksując. Pianę ubijamy do momentu gdy kryształki cukru rozpuszczą się i nie będą wyczuwalne. Dodajemy sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy do połączenia się składników. Dużą blachę piekarnika wykładamy papierem do …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/03/czekoladowa-beza.html