Pyszne kluski, mięciutkie i delikatne w okrasie z boczku i cebulki. Ciekawy pomysł na obiad, spróbujcie koniecznie ,nie pożałujecie - są rewelacyjne !! Ziemniaki obieramy ,i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy. Ostudzone ziemniaki mielimy razem z serem w maszynce do mielenia mięsa, na drobnym sitku. dodajemy do nich, obie mąki, jajko, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy jeszcze odrobiną mąki. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego .Wrzucamy je na wrzątek partiami i jak wypłyną gotujemy ok 2- 3 minuty i wyjmujemy. W między czasie podsmażamy na patelni drobno pokrojony boczek i …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/03/ruskie-kluski-z-okrasa-szybki-i-tani.html