Zupa gulaszowa z karkówką i kaszą z dodatkiem warzyw to pomysł na pyszny sycący obiad jednogarnkowy. Z powodzeniem zastąpi drugie danie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem. Mięso kroimy w kostkę następnie przekładamy do garnka z odrobiną oleju. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, paprykami w proszku i tymiankiem. Smażymy do momentu aż mięso się lekko przyrumieni następnie dodajemy cebulę pokrojona w kostkę i pieczarki pokrojone na większe kawałki. Całość dalej smażymy cały czas mieszając około 5 minut. Po tym czasie wlewamy około 4-5 szklanek dowolnego bulionu lub wody (szklanka 250 ml). Dodajemy kaszę oraz pomidory w puszce. Całość gotujemy pod …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2021/02/zupa-gulaszowa-na-karkowce-z-kasza.html