Przepis na przepyszny obiad z piekarnika. Mięciutka i krucha karkówka zapiekana w przepysznym sosie z papryką i pieczarkami. Rewelacyjne w smaku danie które sprawdzi się na rodzinny obiad jak i na imprezę. Karkówkę pokroić w centymetrowe plastry, doprawić solą i pieprzem następnie obsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażymy chwilę tylko do lekkiego przyrumienienia. Passatę wymieszać z majonezem i wodą, dodać około pół płaskiej łyżeczki soli, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę cukru, oraz pieprz całość dokładnie wymieszać. Wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę lub trochę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2021/02/karkowka-po-cygansku.html