Krówkowy Puch Bez Pieczenia

Ciasta

20.02.2021 9:20

Krówkowy Puch Bez Pieczenia

PUCH Składniki - 400 ml śmietany kremówki - 2 galaretki przeźroczyste - 500 ml wody - 1 kg sera w wiaderku (sernikowego) - 120 g cukru pudru - ok. 20 herbatników - ok. 250 g masy krówkowej - garść orzeszków ziemnych Wykonanie - Przeźroczyste galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody. Z pewnością posmakuje miłośnikom przepisów na sernik na zimno i nie tylko. Krówkowy puch jest ciastem bardzo delikatnym i puszystym, idealnym do popołudniowej kawki, a także jako poczęstunek dla gości. Krówkowy puch to pyszne, słodkie ciasto z masą krówkowa i kawałkami chrupiących orzechów oraz masą na bazie śmietany i sera. Wystarczy ułożyć na blaszce herbatniki, przykryć je masą, a ją z kolei posmarować masą krówkową i posypać orzechami. Kolejną zaletą tego ciasta, jest to, że nie wymaga ono pieczenia, a zauważyłam, że tak, jak ja lubicie tego typu wypieki. - W kolejnym kroku do masy wlewamy lekko tężejącą galaretkę, miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Poniżej zaprezentuję Wam bardzo szybki i łatwy przepis na pyszne ciasto krówkowy puch. Wstawiamy ciasto na ok. 2 h do lodówki, aby masa nieco stężała.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.przepiski.pl/krowkowy-puch/