passaty pomidorowej (250 ml ) - 2-3 łyżki ajwaru (najlepiej domowego przepis znajdziecie Tutaj ) - 2-3 łyżeczki przyprawy do kuchni meksykańskiej - 1 łyżeczka słodkiej papryki - sól i pieprz - 2-3 łyżki oleju - 20 dag żółtego sera - 5-6 placków tortilli Przygotowanie: Składniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - 1 czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka ostra (można zamienić na słodką jeśli wolicie) - 1 szkl. Zobaczcie krótki film jak zrobić takie tortille krok po kroku👇👇👇 Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojoną drobniutko paprykę, cebulę i czosnek. Na placek tortilli dajemy odrobinę żółtego startego sera ,na ser dajemy sporo farszu i zawijamy jak kopertę. smażymy chwilę i dodajemy mięso przyprawy i smażymy kilka minut, dodajemy fasolę odsączoną i przepłukaną ,kukurydzę.