Bananowe babeczki pachnące wanilią

Magdalena
Ciasta
27.01.2021 12:16
Bananowe babeczki pachnące wanilią

😉 Składniki: (na 9-12 babeczek, w zależności od wielkości papilotek) 300 g dojrzałych bananów (2 duże lub 3 mniejsze banany, waga po obraniu) 240 g mąki pszennej 1 jajko M 70 ml oleju rzepakowego 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody cukier puder do oprószenia babeczek Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Formę z babeczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy wszystko do tzw. suchego patyczka (nie pieczemy za długo by nie wysuszyć babeczek). Bananowe babeczki pachnące wanilią Dziś mam dla Was przepis na pyszne, miękkie i cudownie wręcz pachnące bananowe babeczki. Jeśli nie chcesz przepłacać za zakupy spożywcze – kup produkty na ten przepis przez internet i wykorzystaj kody rabatowe: ->Auchan Do miski przekładamy bananowy mus, dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, jajko, oba rodzaje cukru i olej. Banany przekładamy do misy blendera z nożami i miksujemy na mus. Bananowe babeczki możecie oczywiście dowolnie ozdobić, a nawet nadziać kawałkami czekolady lub borówkami. Znajdziecie tam nawet środki czystości, które czasem są potrzebne po różnych kulinarnych eksperymentach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkieokruszki.pl/bananowe-babeczki-pachnace-wanilia/