tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 3 zagłosowano ) SKŁADNIKI 500 g makaronu typu wstążki (pappardelle lub tagliatelle) 300 g łososia wędzonego na zimno (najlepiej w kawałku) 200 g szpinaku w liściach (baby) 200 g pomidorków koktajlowych 200 ml słodkiej śmietany 30% 2 ząbki czosnku sok z ćwiartki cytryny 1 łyżeczka klarowanego masła świeżo mielony czarny pieprz sól PRZYGOTOWANIE Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Delikatny śmietanowy sos z odrobiną czosnku, soku cytryny oraz pieprzu świetnie komponuje się z wędzonym łososiem, a szpinak oraz pomidory dodają całości odrobinę świeżości i koloru. Mam nadzieję, że ten przepis na makaron pappardelle z wędzonym łososiem i szpinakiem posmakuje Wam równie mocno, jak i mnie. Makaron pappardelle z wędzonym łososiem i szpinakiem to świetny pomysł na ekspresowy obiad. 😉 Makaron pappardelle z wędzonym łososiem i szpinakiem Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 Na sam koniec do sosu dodaj pomidorki poprzekrawane na połówki oraz wędzonego łososia pokrojonego w plastry. Sos dopraw sokiem z cytryny oraz świeżo mielonym pieprzem i od razu wymieszaj z gorącym makaronem.