Owsiane markizy z kremem czekoladowo-orzechowym Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 60 g brązowego cukru 60 g miękkiego masła 1 jajko szczypta soli 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g drobnych płatków owsianych 1 łyżeczka przyprawy do piernika Krem: 100 g czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka 2 łyżki mielonych orzechów 25 g masła Wykonanie: Z ciasta formujemy kulę i owijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia się składników. Uważam, że wszelkiego rodzaju ciastka i ciasteczka idealnie sprawdzają się na świątecznym stole, no i pięknie wyglądają 💗. Tym razem mam dla Was chrupiące owsiane markizy z kremem czekoladowo-orzechowym. Składniki kremu umieszczamy w garnuszku i rozpuszczamy w kąpieli wodnej dokładnie mieszając. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.