Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystko przekładamy do garnka dodajemy ziele angielskie liście laurowe jałowiec zalewamy jedną szklanką wywaru z grzybów oraz dwoma szklankami wody mieszamy i dusimy na małym ogniu około godziny, aż kapusta zmięknie co jakiś czas mieszając. Kapusta wigilijna z grzybami przepis: Składniki: 800 g kapusty kiszonej 80 g suszonych grzybów np. borowików 1 mała marchewka 1 cebula 3 liście laurowe 2 ziela angielskie 3 ziarenka pieprzu 2 kulki jałowca Sól, pieprz olej Kapusta wigilijna z grzybami to u mnie obowiązkowe danie na wigilię. Cebulę drobno kroimy podsmażamy na oleju na rumiano.
Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cytrynowababeczka.pl/kapusta-wigilijna-z-grzybami/