Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem i awokado - składniki: - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - 2 ogórki kiszone - 0,5 małej cebuli czerwonej - 0,5 awokado - dwie garaści sałaty lub ulubionego mixu sałat - 60 g wędzonego łososia - 1 duży pomidor malinowy - sól i pieprz Składniki na sos: - 5 łyżek oliwy z oliwek - 0,5 łyżeczki bazylii - 0,5 łyżeczki czosnku staropolskiego - 0,5 łyżeczki słodkiej papryki - szczypta ostrej papryki Pyszna, zdrowa, lekka i szybka w przygotowaniu sałatka z dodatkiem kaszy jaglanej, łososia, awokado, pomidorem, ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą. - Do miski dodaj wrzuć sałatę, dodaj kaszę jaglaną, ogórki kiszone, cebulę i awokado. - Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę, cebulę pokrój w półplasterki. Odmierzoną kaszę wsyp na sitko z drobnymi oczkami i przepłucz gorącą wodą. Kaszę jaglaną wrzuć na gotującą się wodę, przemieszaj i przykryj pokrywką. W garnku zagotuj 1 i 1/4 szklanki wody z 1,5 łyżki oleju i szczyptą soli. Kaszę gotuj na najmniejszej mocy palnika przez około 16-17 minut.